Loading dogodki
Ta dogodek je že zaključen.

Učenje in vzgoja otrok s pomočjo nevrolingvističnega programiranja – NLP

Ali vas vaši otroci dovolj »ubogajo«? Toliko, kot si želite? ?
Ali bi radi, da bi se vaš otrok lažje in bolje učil?
Če da, se udeležite delavnice UČENJE IN VZGOJA OTROK Z NLP.

  • Razvili boste načine za ciljno in pozitivno komunikacijo za doseganje učnih in drugih ciljev doma in v razredu,
  • Spoznali boste vpliv različnih čustvenih stanj na sprejemanje vzgojnih sporočil ali po domače »navodil«.
  • Spoznali boste zaznavne kanale in predstavne sisteme v NLP in kako ti vplivajo na vašo komunikacijo z otrokom,
  • spoznali boste strategije učenja po NLP in kako le te lahko uporabljate doma in v razredu pri delu z otroci,
  • dobili boste konkretne nasvete in primere, kako postopati pri posameznih izzivih pri učenju in vzgoji vaših otrok.

NLP v vzgoji in izobraževanju

NLP je metoda osebne rasti, ki sta jo v 70-ih letih razvila Richard Bandler in John Grinder. NLP pomaga posameznikom razumeti procese v njihovih možganih in prevzeti kontrolo nad njimi ter s tem vnesti pozitivne spremembe v življenje.

NLP se zelo pogosto uporablja v poslovnem svetu, kjer vam pomaga zgraditi pozitivne odnose s sodelavci in strankami, pomaga vam razviti vodstvene, prodajne in komunikacijske veščine, odpravlja načine razmišljanja, ki vas pri delu in razvoju omejujejo ter s tem pozitivno vpliva na vašo delovno uspešnost in razvoj kariere.

V zadnjem desetletju je NLP pridobil veljavo tudi na področju izobraževanja. Predvsem zaradi dejstva, ker učinkovito pomaga staršem, otrokom, učiteljem in vzgojiteljem ter seveda tudi študentom in odraslim razumeti način, kako potekajo učni procesi.

Neil.F.Flemig je avtor VAK (tudi VARK) modela, ki ga je razvil na temelju predhodnih NLP modelov. Model razlaga, da ima vsak učenec svoj preferenčni model učenja. Te tako delimo vizualni (razmišljanje v slikah, uporaba vizualnih pripomočkov – grafov, slik, diagramov, simbolov, videov, itd.), avditivni (poslušanje predavanj, diskusije, učenje s pomočjo posnetih predavanj, ipd.) in kinestetični način učenja (učenje z izkušnjo, premikanjem, otipom in početjem – aktivno raziskovanje sveta, znanstveni projekti, eksperimenti, itd.). Uporaba teh modelov omogoča učiteljem in vzgojiteljem, da svoja vsebine podajajo na načine, ki ustrezajo vsem trem načinom učenja. Tudi učenci in študenti lahko model uporabijo za identifikacijo njihovega preferenčnega načina učenja in s tem dosegajo najboljše možne rezultate.

Izobraževanje traja 4 pedagoške ure

NLP Center - Gaber MaroltGaber Marolt

Je trener nevrolingvističnega programiranja z mednarodnim certifikatom INLPTA in Mojster praktik, mentor, coach in poslovni svetovalec.

Gaber je oče štirih otrok, ki so v tem letu vključeni v osnovno šolo ali vrtec. Že več let je tudi predstavnik staršev v Svetu staršev Vrtca studenci Maribor in OŠ Ludvik Pliberšek.

Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani ekonomist z Executive MBA poslovne šole Cotrugli.

Je iskriv predavatelj z več kot dvajsetletno prakso vodenja kreativnih timov in z bogatimi podjetniškimi ter poslovnimi izkušnjami.

Seminar bo potekal v prostorih NLP centra, na Lackovi cesti 78a,  Maribor

Promocijska cena za izobraževanje NLP za starše in pedagoge je namesto  40 € le 19 €.

Zakaj NLP center?

Odlike NLP centra

Nudimo enega najkvalitetneših NLP programov po mednarodnem standardu INLPTA.

Zaupali so nam že mnogi. Še vi se pridružite naši zadovoljnim diplomantom in postanite lastnik certifikata NLP Praktik.

Trenirajte z našima priljubljenima in izkušenima trenerjema, Gabrom Maroltom in Marjanom Račnikom.

NLP center - kakovost zagotovljena

Dober glas seže v deveto vas – mnenja zadovoljnih strank

“Dolgo časa nisem razumel in tudi ne verjel, v pomen izreka: “Svet spremeniš tako, da najprej spremeniš sebe.” Zdaj, po prvih NLP usposabljanjih, pa začenjam spoznavati, koliko potenciala ima še vsak v sebi in koliko ovir je pravzaprav v nas samih, ki nam preprečujejo, da bi se lahko premaknili naprej v odnosih, karieri, osebni rasti. NLP je nabor orodij, ne za druge, ampak za nas same, s katerimi si lahko, med drugim, uredimo svojo nezavedno podstrešje. Včasih se stvari enostavno ne morejo zgoditi, ker jih sami sabotiramo. Zdaj vem zakaj do tega prihaja in vem tudi kako te ovire odpraviti. Zato vsem, ki se želite premakniti naprej v življenju, toplo priporočam NLP izobraževanja.”

Dr. Boris Vodopivec, Novo mesto

“Želela sem si spremembe. Spremembe v razmišljanju, dojemanje sebe, drugih in sveta. Zasledila sem NLP delavnico in se prijavila. Od takrat naprej je NLP postal del mojega življenja. Trenerji NLP center so mi svet NLP-ja prikazali na zabaven in praktičen način. Definitivno ena mojih boljših odločitev. Priporočam vsem, ki si v življenju želijo spremembe in osebne rasti.”

Maja, Maribor

“NLP sem v tuji literaturi spoznal že več let nazaj. Od takrat sem si vedno želel obiskati NLP tečaj in ga podrobneje spoznati. S partnerko sva zasledila, da trenerji NLP center organizirajo tečaj v Mariboru. Šla sva na predstavitveno predavanje in se zaljubila v NLP. Obvladanje NLP veščin mi pomaga tako na zasebnem kot poslovnem področju. Priporočam vsem!”

Marko, Maribor

“S prijavo na NLP Praktik sem sprejela sigurno ENO izmed boljših odločitev. Škoda, da ne že prej, ker bi mi bilo v perečih, težjih trenutkih življenja veliko lažje, saj bi poznala tehnike kako jih lažje preiti.

Skozi predavanja teden za tednom spoznavaš in dobivaš drugačne poglede na določene stvari, ki jih nekako intuitivno delaš v življenju in jih nadgrajuješ. Delamo res veliko uporabnih vaj, kjer takoj vidiš da zadeva funkcionira in  tako nekatere tehnike lahko delaš vsakodnevno nekatere manj. Všeč mi je tudi da imamo 3 različne trenerje, ki ti vsak skozi svoje življenjske zgodbe ponazarja, ti pomaga in te vodi do tvojih malih in velikih zmag! Tudi skupine so oblikovane tako, da se v njej najdejo ljudje iz različnih delovnih, življenjskih okolji in pred njimi velikokrat nimaš zavor. Klima je res super.

Vsakemu rečem, naj ne okleva in razmišlja, ker boš tako znanje uporabljal vse svoje življenje in vsakodnevne zmage znajo biti res sladke!!!”

Daša Repina, Kranj

“NLP Praktik te spremeni, če kaj, potem zagotovo to. Je potovanje in odkrivanje sebe. Je postavljanje vprašanj, ki niso vedno prijetna, premagovanje samega sebe in poskušanje vedno novih stvari. Nekatere so ti takoj domače, za druge je potrebno veliko truda. Verjamem, da v življenju pride čas, ko je um pripravljen na vse to. In s pravo ekipo kot so Gaber, Helena in Suzana je to popotovanje enkratna, super izkušnja.”

Petra, Ljubljana

“Veliko sem slišala o NLP in tako sem se 2014 odločila za NLP Diplomo. Izobraževanje je bilo zelo zanimivo, zabavno in polno presenečenj. Veliko sem se naučila in preizkusila svoje sposobnosti. Tudi v skupini smo se zelo dobro ujeli tako, da je bilo delo, raziskovanje sebe, svojih izkušenj prava dogodivščina. Tudi sedaj večkrat pregledam gradivo predvsem tista področja, kjer menim, da se še moram veliko naučiti.

Nova znanja sem takoj prenesla v šolsko prakso in nekatere vsakodnevne odločitve lažje sprejemam in bolje razumem.”

Nataša, Ptuj

“Na seminar NLP-ja na delavnico NLP centra sem se prijavila iz radovednosti, saj sem se v zadnjem času večkrat srečala s to temo. Nisem imela posebnih pričakovanj, bila pa sem odprtega duha, da spoznam in preizkusim področje.

Ekipa NLP centra je presegla moja pričakovanja. Hvaležna sem zato izkušnjo. Veselim se že, da bom lahko svoje znanje NLP-ja poglobila na nadaljevalnih seminarjih.”

Metka, Celje

Zaupajo nam tudi: